Tonton Drama Utusan Cinta Buat Adam Episod 8 Online

Tonton Drama Utusan Cinta Buat Adam Episod 8 Online. Saksikan drama terbaru yang akan ditayangkan di TV3 berjudul Utusan Cinta Buat Adam. Drama ini akan bermula pada 3 Julai 2019, Isnin-Jumaat 7:00 malam. Dilakonkan oleh Kamal Adli, Puteri Aishah, Sharifah Sakinah, Kartina Aziz, Nazeera Sardi, Nazrief Nazri, Ikhlas Jalil dan ramai lagi..

Tonton Drama Utusan Cinta Buat Adam Episod 8 Online

Tonton Drama Utusan Cinta Buat Adam Episod 8 Online

Berikut disediakan maklumat drama malam nanti pada tarikh, jam, tempat dan tonton online..

Judul > Drama Utusan Cinta Buat Adam
Jumlah Episod > 28 Episod
Waktu Siaran : 3 Julai 2019, Isnin-Jumaat 7:00 malam
Siaran TV : TV3

Tonton Online Episod 8 > Klik Server 1 , Klik Server 2

Sinopsis Utusan Cinta Buat Adam

Mengisahkan Aireen Husna seorang doktor yang masih lagi mencari lelaki pilihan idamannya iaitu seorang yang kuat pada agama. Seringkali dipertemukan dengan Adam Firdaus di masjid telah menambat hati Aireen walaupuan tidak kenal siapa gerangan orangnya.

Adam Firdaus, seorang pensyarah berumur 35 tahun masih belum menemui wanita yang berkenan dalam hatinya walaupun sudah ramai calon menantu pilihan dari keluarganya.

Sebaik mengetahui Adam adalah anak kenalan ibu saudaranya, Aireen langsung menyuruh ibu saudaranya mengirimkan utusan melamar Adam untuk dijadikan teman sehidup semati.

Perkahwinan Adam dan Aireen tidak direstui nenek adam, Tok Wan yang mahu cucu kesayangannya itu berkahwin dengan Liyana.

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *